Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем цилиндри

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем цилиндри

Момчета и момичета.3-ти цилиндър ми цапа свеща.Колата се движи на 3 цилиндъра.Нямам мощност и едвам качвам баири.Махах свещите,чистих ги,сменях им местата,даже нова свещ сложих,но 3ти цилиндър цапа свеща.Ще я убия.
    Alfa Romeo 33 imola 1.4i boxer

Като начало си провери кабела. Има някакъв процент вероятност и едната бобина да се е сдухала ( въпреки, че тогава ще си само на 2 цилиндъра) , а останалите варианти мисля да ти ги спестя като за начало.

Накратко: увери се, че до проблемния цилиндър достига искра.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

че аз ако съм на 2 цилидъра ще мога ли да отлепя изобщо?Може и на 2 да съм )Но ми цапа само 1 свещ.А как да проверя кабелите.Само не ми казвай да ги махам един по един,че още на първия ме щибва тока и литвам 2 метра назад.Вече ме с трах с тия кабели.Други начини има ли,без да ме убиват.

Comment

Първоначално публикувано от BapHeH4e Покажи съобщение
        че аз ако съм на 2 цилидъра ще мога ли да отлепя изобщо?Може и на 2 да съм )Но ми цапа само 1 свещ.А как да проверя кабелите.Само не ми казвай да ги махам един по един,че още на първия ме щибва тока и литвам 2 метра назад.Вече ме с трах с тия кабели.Други начини има ли,без да ме убиват.
        Ами сложи кабела от цапащия цилиндър на друг и виж кой цилиндър ще се цапа.
        Ако имаш мултицет замери съпротивлението на кабела. Ако е над 4 килоома значи е фира. Фабричните кабели се въртят около 4 килоома.
        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Добре.Ще пиша като ги свърша тези неща.Мерси.

Comment

Може и само единия канал на бобината да е заминал(тоя за 3 цилиндър),размени двата кабела на бобината и ако проработи 3-ти а 2-ри спре значи или кабела или бубината са дали фира .Ако пак не работи 3-ти тогава проблема е в самия цилинддър и проблема ти е по голям и ще трябва да сваляш глава
            вече без Алфа,но да видим до кога!

Comment

ако бобината е повредена, няма да работят и двата цилиндъра.
              колега,смени си свещите, кабелите и прегледай нисковолтовите букси на бобините.
              точка

Comment

а клапан дали не може да е?И аз много се надявам да е нещо по тоците.Кажете ми,че е по тоците Нощем не хвърчат искри от никъде.А за бобината не разбрах как да я проверя нея ? Ина4е днес смених кабелите 1ви с 3ти тези дни ще видя коя е оцапана.

Comment

Значи вадиш един по един кабелите от свещите ,закачаш една свещт на кабела (резервна) опираш на корпус (маса) свеща ,въртиш (палиш) и гледаш дали хвърля искра ! Не директно кабела на корпуса ! Убеден съм ,че е нещо по тоците наще брички са с мноо слаба ел инсталация . Аз да се похваля изпуших компа тея дни и нито изкри хвърля нито главните релета се включват ,изгорели писти и кой знае още какво , дано майстор батко успее да о оправи ,че незнам инъче на къде .
                  Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

брат,дай ми телефон за връзка.

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                      ако бобината е повредена, няма да работят и двата цилиндъра.
                      колега,смени си свещите, кабелите и прегледай нисковолтовите букси на бобините.
                      На мойта точно единия канал на едната бобина беше заминал(в повечето случай изчезват и двата,но при моторите често ми се случвало дасе бъгне само единия) и си играх цял час докато се усетя какъв е проблема,добре че се намери една двойна бубуна от мотор,та я пригодих за да се прибера.Не казвам че при него точно това е проблема,просто един вариант.
                      вече без Алфа,но да видим до кога!

Comment

Ако си на бензин, виж и да не ти пикае, като на мене дюза.
                        На тия бобини, двата края на вторичната просто отиват на двете свещи.
                        И си замери компресията!
                        За сега - толова!
                        Успех!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

и аз мисля че най-правилни и бърз начин без блъсканици е като се замери компресията на мотора,но много трябва да се внимава с това кой ще я замери да не стане че колата има пък......
                          Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Ще и нагъна ламарините скоро.Още по-зле стана,а съм на работа и нямам време да я погледна.Сменил съм кабелите и май кабела зацапа и другата.Ще ви кажа като я погледна на светло.Старата любов ражда не хваща но ритника ми ще поеме.

---------- Post added at 08:50 ---------- Previous post was at 08:49 ----------

Сменил имам предвид разменил.

Comment

градски ако искаш помощ кажи,днес станах собственик на още една 33-ка така че може да имам излишни части и съвети..
                              alfa 33 1,7 IE 89гд.[SIGPIC]
                              alfa 33 1.7 IE 92гд.
                              alfa 166 2.4jtd 02гд. 150к.с.
                              lancia delta 1.9td 99гд.

Comment

Working...
                              X